Magazin Yaşam

Ahmet Dede kimdir? Michelin Yıldızı sahibi olan Şef Ahmet Dede kaç yaşında, nereli?

Ahmet Dede, sosyal medya kullanıcıları ve MasterChef izleyicileri tarafından merak edilen isimlerin başında yer almaya başladı. Michelin Yıldızı sahibi

Ahmet Dede kimdir? Michelin Yıldızı sahibi olan Şef Ahmet Dede kaç yaşında, nereli?

Ahmet Dede, Ankara’da doğup büyümüştür. 3 erkek çocuğun en küçüğüdür. Liseden sonra amcasının restoranında çalışmaya başlayan Ahmet Dede, 2009 Mart ayında İrlanda’nın başkenti Dublin’e taşındı.

Dublin’e gittikten sonra 6 haftalık hızlandırılmış aşçılık kursuna giden ve şef olarak İrlanda’da Chapter 1 isimli restoranda 2 yıl çalışan Dede, daha sonra gittiği Amsterdam’da 2 yıldızlı bir restoranda 1,5 yıl çalıştı.

Ardından Dublin’e geri dönerek Green House’da çalışmaya başlayan Dede, Norveç’te kaldığı 3 ayda sadece Norveç’te yetişen malzemelerle işleyen bir restoranda faaliyet gösterdi.

Tekrar Dublin’e dönen Dede, 2017’de baş aşçı olarak 400 kişilik küçük bir kasaba olan Baltimore’daki bir restoranda çalıştı.

2018 yılında ilk Michelin yıldızını alan başarılı Türk şef, İrlanda’daki Restoranı’nda yaptığı yemeklerle ikinci Michelin yıldızını aldı.

About Author

Hakan Bilir